HomeLärare

Lärare

Här finns information om Världsbokveckan som riktar sig till dig som är lärare

Inför Världsbokveckan 2023 bjuder bokhandlare runt om i landet in skolor i sitt närområde att delta i en tävling. Vinnande klasser får ett presentkort att handla böcker för i sin lokala bokhandel vid ett studiebesök där ni får träffa en bokhandlare och tillsammans väljer ut böcker till klassen för presentkortet. Kontakta gärna er lokala bokhandel och anmäl ert intresse om de bjuder in skoklasser i år!

Vi tycker också att tidigare års filmer är relevanta även i år, de finns att se under Filmer. Tanken med filmerna från 2021 är, förutom att inpirera till läsande och skrivande, att de ska gå att integrera i undervisningen genom uppgifter som är direkt kopplade till kunskapskraven i svenska. I filmerna finns det uppdrag som är tänkta att ni kan göra med eleverna, antingen väljer ni ut någon, några eller gör alla. Det väjer ni helt själva, vår förhoppning är att de ska vara kul och givande för barnen!

Frågor? Maila gärna anna@adtillsammans.se

”Det är superkul att ha barnen springa runt här i butiken och vi lär oss också jättemycket från barnen vad det är de tycker om att läsa.”

Bokhandlare i Västervik om att ha skoklasser på besök