HemLärare

Lärare

Här finns information om Världsbokveckan som riktar sig till dig som är lärare

Under Världsbokveckan 2022 deltar över 80 bokhandlare runt om i landet och kontaktar skolor i sitt närområde med information om Världsbokveckan och att de har Världsboklådor som de vill dela ut. Klicka här för att söka reda på närmsta bokhandel som deltar i satsningen och meddela dem att ni är intresserade.

Från den 23 april finns en film med ett uppdrag till skolklasser som fått en inbjudan av en bokhandel här på Världsbokveckans hemsida. När klassen sett filmen och utfört uppdraget skickas det in till bokhandeln och därefter har klassen chansen att få komma till bokhandeln och få sin världsboklåda och få träffa dem som jobbar i bokhandeln och prata och böcker och läsning.

Tänk på! Eftersom det finns ett begränsat antal Världsboklådor och att det är upp till varje bokhandel att besluta att de deltar i Världsbokveckan är det viktigt att ni har kontakt med bokhandeln innan ni skickar in uppdraget så att ni vet att just de är med och har Världsboklådor att dela ut.

Vi tycker också att förra årets filmer är relevanta även i år, de finns att se under Filmer. Tanken med filmerna från 2021 är, förutom att inpirera till läsande och skrivande, att de ska gå att integrera i undervisningen genom uppgifter som är direkt kopplade till kunskapskraven i svenska. I filmerna finns det uppdrag som är tänkta att ni kan göra med eleverna, antingen väljer ni ut någon, några eller gör alla. Det väjer ni helt själva, vår förhoppning är att de ska vara kul och givande för barnen!

Frågor? Maila gärna anna@adtillsammans.se

Eleverna tyckte det var väldigt spännande att ta emot boklådan och när vi gick igenom böckerna. Många av böckerna blev snabbt populära och lästes av flera i klassen!

Lärare i Laholm