Världsbokveckan 2020 skjuts upp till 2021

I rådande situation ser vi inga möjligheter att genomföra Världsbokveckan enligt plan och ställer in årets satsning. Vi ser att vi måste göra det av hänsyn för författare, butikspersonal, lärare och elever. Det känns naturligtvis oerhört tråkigt. Vi önskar att alla tar hand om varandra och ser fram emot att kunna bjuda in skolklasser till bokhandeln igen nästa år.

………………………………………………………………………………..

Vi bjuder in ännu fler skolklasser till bokhandeln!

I år kommer Världsbokveckan fokusera extra mycket på skolklassbesök. 2019 besökte över 2500 barn en bokhandel vid skolklassbesök, i år satsar vi på att öka det antalet!

I samband med Världsbokveckan bjuder vi in klasser att besöka bokhandeln för att få veta mer läsning, böcker och bokhandeln. Alla bokhandlare som är med under Världsbokveckan kommer att bjuda in närliggande skola/or skolor till besök. Kontakta gärna er närmsta bokhandel om ni vill komma på besök!

………………………………………………………………………………..

Världsboklådan

Vid alla skolklassbesök i bokhandeln kommer klassen att få med sig en låda fylld med böcker att ta med tillbaka till skolan för att läsa och arbeta vidare med. I lådan finns utöver böckerna också ett kompendium med lärarhandledningar och andra övningar till böckerna som ska underlätta för skolan att jobba vidare med böckerna.

Här är alla fina böcker i Världsboklådan

       

     

    

    

      

    

    

    

Visst är det en härlig blandning av böcker? Varje låda kommer att innehålla 23 st böcker, nästan alla på bilderna finns i varje låda. Några få titlar är uppdelade. Låt oss säga att varje låda är unik 🙂